Sursa :: keko64 from Canva
Cremă de cremă universală
Crema de cremă versatilă este excelentă nu numai pentru a umple prăjituri sau plăcinte, ci și pentru a face deserturi rapide.
Ingrediente
- 1 l Lapte
- 8 ro Zahăr
- 3 Pachete Pudră de cremă de vanilie
- 100 g Unt
- un vârf de cuțit de sare
Ultimele broșuri
Procedura
Puneți laptele într-o cratiță mai mare și începeți să îl încălziți încet.
În lapte se adaugă zahărul și un vârf de cuțit de sare. Amestecați totul, dar aveți grijă să nu lăsați laptele să se încălzească prea repede și amestecați-l des pentru ca zahărul să nu se ardă pe fundul vasului.
Când zahărul s-a dizolvat complet în lapte, se adaugă praful de cremă. Este important să adăugați pudra în laptele cald, nu în cel clocotit.
Se lasă crema de budincă să fiarbă la foc mic, amestecând constant, timp de aproximativ 10 minute.
Când crema începe să se îngroașe, se adaugă untul și se amestecă bine. Untul va da cremă o consistență fină și o aromă bogată.
Se ia crema finită de pe foc și se mai amestecă de câteva ori pentru a preveni formarea unei pielițe la suprafață.