PUBLICITATE

Sursa :: Jobrestful from Getty Images

Croissante cu unt de casă

Rețetă pentru croissante cu unt de casă pe care le puteți coace singuri.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 500 g Făină simplă Adăugat la
  • 112 ro Săruri Adăugat la
  • 55 g Zahăr Adăugat la
  • 214 ro Drojdie uscată Adăugat la
  • 240 ml Lapte Adăugat la
  • 280 g Unt Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

200 min.
1. Pasul

Se amestecă făina, sarea, zahărul și drojdia într-un bol. Se adaugă laptele și se lucrează până se obține un aluat.

2. Pasul

Se lasă aluatul să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră.

3. Pasul

Presați untul între două bucăți de hârtie pentru a forma un pătrat și lăsați-l la frigider pentru a se răci. Este important ca untul să fie rece, dar moale, pentru a putea fi rulat cu ușurință într-un aluat.

4. Pasul

După o oră, se întinde aluatul, se pune unt rece în el și se rulează în formă de dreptunghi.

5. Pasul

Puneți aluatul înapoi în frigider pentru ca untul din aluat să nu aibă timp să se topească. Aceasta este cheia pentru a obține straturi perfecte.

6. Pasul

După 30 de minute de stat la frigider, se întinde din nou aluatul, se împăturește în patru și se lasă din nou la frigider.

7. Pasul

Repetați acest proces de încă două ori.

8. Pasul

La final, se taie aluatul în triunghiuri, se rulează în formă de croissant și se lasă să crească încă o oră.

9. Pasul

Coaceți-le la 200°C timp de aproximativ 15-20 de minute.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou