Sursa :: Jobrestful from Getty Images
Croissante cu unt de casă
Rețetă pentru croissante cu unt de casă pe care le puteți coace singuri.
Ingrediente
- 500 g Făină simplă
- 11⁄2 ro Săruri
- 55 g Zahăr
- 21⁄4 ro Drojdie uscată
- 240 ml Lapte
- 280 g Unt
Ultimele broșuri
Procedura
Se amestecă făina, sarea, zahărul și drojdia într-un bol. Se adaugă laptele și se lucrează până se obține un aluat.
Se lasă aluatul să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră.
Presați untul între două bucăți de hârtie pentru a forma un pătrat și lăsați-l la frigider pentru a se răci. Este important ca untul să fie rece, dar moale, pentru a putea fi rulat cu ușurință într-un aluat.
După o oră, se întinde aluatul, se pune unt rece în el și se rulează în formă de dreptunghi.
Puneți aluatul înapoi în frigider pentru ca untul din aluat să nu aibă timp să se topească. Aceasta este cheia pentru a obține straturi perfecte.
După 30 de minute de stat la frigider, se întinde din nou aluatul, se împăturește în patru și se lasă din nou la frigider.
Repetați acest proces de încă două ori.
La final, se taie aluatul în triunghiuri, se rulează în formă de croissant și se lasă să crească încă o oră.
Coaceți-le la 200°C timp de aproximativ 15-20 de minute.