Sursa :: Freepik
Crostini simple și gustoase prăjite
Acest Crostini conține roșii suculente, busuioc parfumat și mozzarella topită, combinate pe o pâine crocantă prăjită.
Ingrediente
- 1 Baghetă mare
- 2 Roșii coapte
- frunze proaspete de busuioc
- 200 gms De mozzarella de bivoliță
- ulei de măsline
- Sare după gust
- Piper măcinat după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. În timp ce se preîncălzește, tăiați bagheta în rondele de 1,5 cm grosime - un sfat din experiența mea este să o tăiați pe diagonală, astfel încât să obțineți o suprafață mai mare pentru a pune toppingurile.
Așezați rondelele de baghetă feliate pe o tavă de copt și stropiți-le ușor cu ulei de măsline. Se asezonează cu puțină sare și piper. Ajută la asigurarea faptului că fiecare crostini primește o lovitură de aromă.
Prăjiți feliile de baghetă în cuptor timp de aproximativ 10 minute sau până când acestea sunt aurii și crocante. Asigurați-vă că le verificați frecvent, deoarece pot trece de la perfect prăjite la arse destul de repede.
În timp ce pâinea se prăjește, tăiați roșiile în cubulețe și feliați mozzarella.
După ce feliile de pâine sunt gata, lăsați-le să se răcească câteva minute. Apoi, acoperiți fiecare felie în mod egal cu roșiile tăiate cubulețe și mozzarella. Adăugarea câtorva fâșii de busuioc în chiffonade adaugă, de asemenea, o notă plăcută, totul se rezumă aici la aromele proaspete.
Puneți tava înapoi în cuptor și mai coaceți încă 5-6 minute sau până când brânza s-a topit de minune. Supravegheați-le atent pentru a evita să se ardă.
Serviți crostini imediat. Puteți adăuga un strop final de ulei de măsline sau glazură balsamică pentru un plus de profunzime.