Sursa :: Amalje for iStockPhotos
Cum se face ghimbirul confiat?
Ghimbirul confiat este una dintre rețetele mele preferate. Rezultatul este o gustare delicioasă, dulce și picantă, care este, de asemenea, bună pentru digestie. Este complet făcut în casă și are un gust mult mai bun decât varianta cumpărată din magazin. Este foarte ușor de făcut, ai nevoie doar de puțină răbdare și timp.
Ingrediente
- 500 g ghimbir proaspăt
- 400 g zahăr
- 500 ml apă
- Zahăr granulat pentru presărat
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a face ghimbir confit, mai întâi decojiți ghimbirul. Puteți răzui cu ușurință coaja cu o linguriță, fără a risipi prea mult din ghimbir. Apoi tăiați ghimbirul în felii subțiri.
Puneți ghimbirul într-o cratiță medie, adăugați apa și aduceți la fierbere. Apoi lăsați ghimbirul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30 de minute sau până când se înmoaie.
Aveți grijă când turnați apa, este foarte fierbinte. Dar încercați să păstrați și o parte din bulionul de ghimbir, poate servi ca bază pentru un ceai delicios.
Se adaugă zahărul în tigaie și se amestecă cu ghimbirul. Se lasă amestecul să fiarbă la foc mediu până când zahărul formează un sirop. Acest lucru poate dura aproximativ 20-30 de minute.
Acum puneți feliile de ghimbir individual pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și presărați-le cu zahăr granulat.
Se lasă ghimbirul confiat să se răcească și să se usuce. Acest lucru poate dura câteva ore sau chiar peste noapte. Cu cât ghimbirul se usucă mai mult, cu atât devine mai crocant.
Puteți mânca ghimbirul confiat ca atare, îl puteți folosi în prăjituri și brioșe sau îl puteți adăuga la ceai sau cocktailuri. Distracție plăcută încercându-l!