PUBLICITATE

Sursa :: Amalje for iStockPhotos

Cum se face ghimbirul confiat?

Ghimbirul confiat este una dintre rețetele mele preferate. Rezultatul este o gustare delicioasă, dulce și picantă, care este, de asemenea, bună pentru digestie. Este complet făcut în casă și are un gust mult mai bun decât varianta cumpărată din magazin. Este foarte ușor de făcut, ai nevoie doar de puțină răbdare și timp.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g ghimbir proaspăt Adăugat la
  • 400 g zahăr Adăugat la
  • 500 ml apă Adăugat la
  • Zahăr granulat pentru presărat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

80 min.
1. Pasul

Pentru a face ghimbir confit, mai întâi decojiți ghimbirul. Puteți răzui cu ușurință coaja cu o linguriță, fără a risipi prea mult din ghimbir. Apoi tăiați ghimbirul în felii subțiri.

2. Pasul

Puneți ghimbirul într-o cratiță medie, adăugați apa și aduceți la fierbere. Apoi lăsați ghimbirul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30 de minute sau până când se înmoaie.

3. Pasul

Aveți grijă când turnați apa, este foarte fierbinte. Dar încercați să păstrați și o parte din bulionul de ghimbir, poate servi ca bază pentru un ceai delicios.

4. Pasul

Se adaugă zahărul în tigaie și se amestecă cu ghimbirul. Se lasă amestecul să fiarbă la foc mediu până când zahărul formează un sirop. Acest lucru poate dura aproximativ 20-30 de minute.

5. Pasul

Acum puneți feliile de ghimbir individual pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și presărați-le cu zahăr granulat.

6. Pasul

Se lasă ghimbirul confiat să se răcească și să se usuce. Acest lucru poate dura câteva ore sau chiar peste noapte. Cu cât ghimbirul se usucă mai mult, cu atât devine mai crocant.

7. Pasul

Puteți mânca ghimbirul confiat ca atare, îl puteți folosi în prăjituri și brioșe sau îl puteți adăuga la ceai sau cocktailuri. Distracție plăcută încercându-l!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou