PUBLICITATE
Cupcakes cu ciocolată și banană
Iubești ciocolata⁉️ Deoarece ingredientul principal în această rețetă este tocmai acesta!
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
12
Ingredientele
- 2 ouă
- 170 g făină albă
- 20 g Cum
- 10 g Praf de copt
- 80 g Zahăr brun
- 1 banană
- 100 ml Lapte
- 100 ml Ulei
- 100 g Am folosit ciocolată fierbinte
Cream
- 175 g Ciocolată caldă
- 175 g Frisca batuta de 33 la suta
- 250 g mascarpone
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
60 min.
1. Pasul
Batem ouăle cu zahărul până devin spumoase. Adăugăm ciocolata topită, uleiul, laptele.
2. Pasul
Toate ingredientele uscate (făina cu praf de copt, cacao) și doar amestecăm manual banana tăiată.
3. Pasul
Punem aluatul în forme și coacem la 180 de grade, aproximativ 25 de minute. Verificăm cu o spatulă, dacă aluatul rămâne pe ea, coacem în continuare, dacă este uscată, produsul este gata.
4. Pasul
Lăsăm să se răcească.
5. Pasul
Crema de ciocolată din ganache:
6. Pasul
Încălzim smântâna pentru frișcă și amestecăm ciocolata în ea. O lăsăm să se răcească în frigider. După ce se întărește, o mixăm cu mascarpone.
7. Pasul
Umplem un sac de cofetarie și întindem crema pe cupcakes răcite.
8. Pasul
Poftă bună 😍