Sursa :: Monstera from Pexels
Curcan prăjit
Rețetă pentru o delicioasă friptură de curcan la cuptor, potrivită pentru întâlniri de familie și sărbători.
Ingrediente
Carne:
- 1 bucată morcov
Pentru untul de ierburi:
- 13⁄4 cană Unt
- 21⁄2 linguri Ulei de măsline
- 5 linguri Suc de lămâie
- 1⁄2 linguri Coajă de lămâie
- 5 cuișoare Usturoi
- Sare, piper negru
Pe interiorul curcanului:
- sare și piper negru
- 2 bucată The Onion
- 5 cuișoare Usturoi
- 1 Mână plină Pătrunjel
- 1 bucată lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Pregătiți curcanul cu o seară înainte de servire.
Spălați-l sub jet de apă curentă în interior și în exterior. Apoi, uscați-o cu un prosop de bucătărie.
Într-un castron, se amestecă ingredientele pentru untul de ierburi.
Cu ajutorul mâinilor, întindeți untul pe suprafața curcanului.
Puneți curcanul într-o tavă de copt mare și joasă.
Sărați și piperați interiorul curcanului și frecați interiorul cu ingredientele pentru interior.
Se leagă coapsele de curcan împreună cu sfoară de bucătărie. Introduceți un termometru de gătit în pulpă, de jos în sus.
Acoperiți curcanul cu folie de aluminiu și coaceți-l la 100 de grade Celsius timp de cel puțin 8 ore.
Dimineața, se descoperă curcanul și se prăjește timp de o oră la 200°C. Temperatura de pe termometru trebuie să arate aproximativ 76°C la sfârșitul timpului de prăjire.
După ce se scoate din cuptor, se acoperă curcanul din nou cu folie de aluminiu și se lasă să se odihnească încă 25 de minute.