PUBLICITATE

Sursa :: Monstera from Pexels

Curcan prăjit

Rețetă pentru o delicioasă friptură de curcan la cuptor, potrivită pentru întâlniri de familie și sărbători.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Carne:

  • 1 bucată morcov Adăugat la

Pentru untul de ierburi:

  • 134 cană Unt Adăugat la
  • 212 linguri Ulei de măsline Adăugat la
  • 5 linguri Suc de lămâie Adăugat la
  • 12 linguri Coajă de lămâie Adăugat la
  • 5 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • Sare, piper negru Adăugat la

Pe interiorul curcanului:

  • sare și piper negru Adăugat la
  • 2 bucată The Onion Adăugat la
  • 5 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 1 Mână plină Pătrunjel Adăugat la
  • 1 bucată lămâie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Pregătiți curcanul cu o seară înainte de servire.

2. Pasul

Spălați-l sub jet de apă curentă în interior și în exterior. Apoi, uscați-o cu un prosop de bucătărie.

3. Pasul

Într-un castron, se amestecă ingredientele pentru untul de ierburi.

4. Pasul

Cu ajutorul mâinilor, întindeți untul pe suprafața curcanului.

5. Pasul

Puneți curcanul într-o tavă de copt mare și joasă.

6. Pasul

Sărați și piperați interiorul curcanului și frecați interiorul cu ingredientele pentru interior.

7. Pasul

Se leagă coapsele de curcan împreună cu sfoară de bucătărie. Introduceți un termometru de gătit în pulpă, de jos în sus.

8. Pasul

Acoperiți curcanul cu folie de aluminiu și coaceți-l la 100 de grade Celsius timp de cel puțin 8 ore.

9. Pasul

Dimineața, se descoperă curcanul și se prăjește timp de o oră la 200°C. Temperatura de pe termometru trebuie să arate aproximativ 76°C la sfârșitul timpului de prăjire.

10. Pasul

După ce se scoate din cuptor, se acoperă curcanul din nou cu folie de aluminiu și se lasă să se odihnească încă 25 de minute.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou