Sursa :: GSDesign via Adobe Stock
Desert de salam de ciocolată fără coacere
Am făcut acest salam de ciocolată pentru prima dată acum câțiva ani și de atunci a devenit unul dintre deserturile mele preferate. Nu numai că are o aromă și un aspect unic, dar este și ușor de preparat și este perfect ca o mică gustare dulce sau cu cafea.
Ingrediente
- 200 g ciocolată dulce-amăruie
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 200 g Biscuiți (de exemplu, biscuiți cu unt sau amarettini)
- zahăr de cofetărie
- Opțional: nuci tocate sau fructe uscate
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a prepara rețeta de salam de ciocolată, mai întâi se topește ciocolata cu untul la bain-marie. Este important ca apa să nu se stropească pe ciocolată, altfel aceasta va deveni cocoloașă. De asemenea, ciocolata nu trebuie să se încingă prea tare, altfel își va pierde strălucirea.
În timp ce ciocolata se topește, puteți fărâmița biscuiții într-o pungă. Vă recomand să lăsați firimituri de diferite dimensiuni pentru a da salamului o textură frumoasă.
Într-un alt castron, bateți zahărul și ouăle până când se omogenizează.
Se amestecă încet ciocolata topită în amestecul de zahăr și ouă.
Acum adăugați biscuiții zdrobiți (și, opțional, nucile sau fructele uscate) la amestecul de ciocolată și amestecați bine până când totul este distribuit uniform.
Apoi se modelează amestecul în formă de rulou și se înfășoară în folie alimentară. Apăsați ferm pentru a crea forma tipică de salam. Se lasă să se întărească în frigider timp de cel puțin 2 ore.
Înainte de servire, se presară salamul de ciocolată cu zahăr pudră pentru a imita aspectul salamului.
Distracție plăcută încercându-le și poftă bună!