Dorada la cuptor cu ierburi aromatice
Dorada la cuptor este perfectă pentru o cină elegantă sau o masă specială. Dorada este coaptă în cuptor cu ierburi aromatice proaspete, usturoi și lămâie pentru un gust proaspăt și delicios.
Ingrediente
- 4 dorade întregi curățate și dezosate
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie tăiată felii subțiri
- 4 căței usturoi tăiați felii subțiri
- 2 crenguțe de rozmarin proaspăt
- 1 crenguță de cimbru proaspăt
- Sare și piper proaspăt măcinat
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-un castron mic, amestecați uleiul de măsline, sucul de la jumătatea unei lămâi și sare și piper după gust.
Sursa :: Youtube
Ungeți o tavă de cuptor cu puțin ulei. Puneți doradele în tavă și ungeți-le cu amestecul de ulei și lămâie. Puneți feliile de lămâie, felii de usturoi și ramurile de rozmarin și cimbru în interiorul doradei.
Sursa :: Youtube
Puneți tava în cuptor și coaceți doradele timp de 15-20 de minute sau până când sunt aurii și coapte. Înainte de a servi, scoateți ramurile de ierburi și feliile de lămâie din interiorul doradei.
Sursa :: Youtube