Sursa :: Oksana_Schmidt via iStockPhotos
Dulceață de gutui după rețeta bunicii
Îmi place să ofer familiei și prietenilor mei această dulceață de cozonac din rețeta bunicii. Este aromată, dulce și îmi amintește întotdeauna de acele după-amieze calde și confortabile din casa bunicii mele. Întotdeauna este nevoie de puțină răbdare, dar rezultatul merită de fiecare dată!
Ingrediente
- 2 kg Quinces
- 2 l apă
- 1 kg zahăr
- 2 stoarse Lămâi
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a prepara rețeta de dulceață de gutui, mai întâi spălați bine gutuile pentru a îndepărta puful. Apoi tăiați-i în bucăți grosiere - nu îndepărtați miezul și tulpinile, acestea dau jeleului o umplutură naturală de pectină, necesară pentru gelificare.
Se pun bucățile de cozonac împreună cu apa într-o oală mare și se aduc la fierbere. Apoi reduceți focul și fierbeți gutuile timp de aproximativ 2 ore, până când acestea se înmoaie. Se amestecă în mod regulat pentru a preveni arderea.
Acum strecurați gutuile moi printr-o cârpă într-un castron. Important: Nu stoarceți gutuile, deoarece acest lucru ar putea tulbura jeleul. Acoperiți apoi bolul și lăsați-l într-un loc răcoros peste noapte.
A doua zi, se măsoară sucul și se pune într-un vas cu zahărul și zeama de lămâie. Fierbeți amestecul, amestecând constant, până când zahărul se dizolvă complet și jeleul capătă consistența dorită. Un sfat: Puneți o cantitate mică de jeleu pe o farfurie rece și lăsați-l să se răcească pentru a verifica dacă se gelifică.
Umpleți jeleul de cozonac finit în borcane sterilizate cât este încă fierbinte și închideți-le imediat. Întoarceți-le cu susul în jos și lăsați-le să se răcească complet, astfel încât să se formeze un vid.