Sursa :: Natascha by Adobe Stock
Fă-ți propriile chipsuri de ciocolată 5 ingrediente
Această rețetă de cașcaval de ciocolată a fost perfecționată după nenumărate încercări și eșecuri în propria mea bucătărie. Cheia este ciocolata potrivită și zahărul potrivit. Ciocolata se topește ușor și apoi se termină cu un topping care o face foarte crocantă. Nimic nu este mai bun decât ciocolata făcută în casă - credeți-mă!
Ingrediente
- 500 g ciocolată dulce-amăruie
- 200 g ciocolată albă
- 100 g Fructe uscate (de exemplu, afine, sultane)
- 100 g Fructe cu coajă lemnoasă (de exemplu, migdale, alune, nuci)
- 1 Pinch sare de mare
- 2 Lingură Zahăr din nucă de cocos (opțional)
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a vă face propriile chipsuri de ciocolată, rupeți ciocolata neagră în bucăți și puneți-le într-un bol rezistent la căldură. Veți obține cele mai bune rezultate dacă topiți ciocolata la bain-marie, la o temperatură scăzută. Asigurați-vă că nu intră apă în ciocolată, deoarece aceasta poate afecta consistența.
Între timp, se toacă nucile și fructele uscate. Am învățat aici că bucățile nu trebuie să fie prea mici, pentru ca mai apoi să se întregească în ciocolată.
După ce ciocolata s-a topit, se toarnă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presară sarea și, opțional, zahărul din nucă de cocos și se repartizează uniform bucățile de nuci și fructe.
Acum se topește ciocolata albă în același mod ca și ciocolata neagră și se presară cu o lingură peste ciocolata neagră încă lichidă. Folosiți o țepușă de lemn pentru a desena modele în ciocolată pentru a crea un aspect marmorat.
Se lasă ciocolata ruptă să se întărească în frigider timp de cel puțin 2 ore. Puteți apoi să o rupeți în bucăți și să vă bucurați! Ciocolata rămasă poate fi păstrată cu ușurință într-un recipient ermetic.