Sursa :: VeselovaElena from Getty Images
Fasole verde cu bacon
Este o delicatesă cehă clasică care este excelentă pentru masa principală și ca acompaniament la carne.
Ingrediente
- 500 g Fasole verde proaspătă
- 150 g Slănină de calitate
- 1 ks The Onion
- 2 Cuișoare Usturoi
- sare și piper după gust
- 1 Linguri Ulei vegetal
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, curățați fasolea și tăiați capetele. Apoi, fierbeți-le într-o oală cu apă clocotită cu sare timp de aproximativ 10 minute, până se înmoaie. Apoi scurgeți-le și puneți-le deoparte.
Se taie baconul în fâșii subțiri și se toacă mărunt ceapa. Se curăță și se zdrobește usturoiul. Se încălzește puțin ulei într-o tigaie și se prăjește ceapa, apoi se adaugă baconul și se prăjește până când devine crocantă.
Se adaugă usturoiul zdrobit și se prăjește încă un minut. Apoi adăugați fasolea, sarea și piperul și amestecați totul bine. Lăsați fasolea în tigaie încă aproximativ 5 minute pentru a se încălzi și a absorbi aroma slăninii și a cepei.