Sursa :: hanbr from Getty Images
File de porc cu sos de piper
Acest fel de mâncare este un clasic al bucătăriei cehe, care nu obosește niciodată și întotdeauna place. Pregătirea este un pic mai solicitantă, dar rezultatul merită. Sosul de piper va da cărnii aroma potrivită, iar fileul va fi frumos suculent datorită acestuia.
Ingrediente
- 4 ks Fileuri de porc
- 2 Linguri Unt
- sare
- Piper măcinat
- 1 Linguri făină
- 1⁄2 l Bulion de vită
- 1 Lingura Muștar neted
- 150 ml Cremă de gătit
- 1 Lingura Piper verde
- 2 Linguri brandy
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a curăța, săra și pipera fileurile pe ambele părți. Rețineți că sarea și piperul sunt esențiale pentru aroma delicioasă a cărnii, așa că nu vă zgârciți la ele.
Se topește untul într-o tigaie și se rumenește carnea pe ambele părți.
Când carnea este bine rumenită, se scoate din tigaie și se dă deoparte. Adăugați făina în tigaia în care s-a rumenit carnea și amestecați pentru a obține un roux ușor.
Apoi se toarnă treptat bulionul și se amestecă pentru ca sosul să nu se închege. Nu uitați să adăugați puțin muștar simplu pentru un pic de aromă picantă.
Apoi se adaugă smântâna de gătit, piperul verde și coniacul. Sosul poate fi asezonat și cu sare și piper, după gustul dumneavoastră.
Se pune carnea înapoi în sos și se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute pentru a lăsa carnea să se absoarbă de aromele sosului.