Friptură suculentă de porc la cuptor cu mirodenii aromate
Această friptură de porc la cuptor este perfect suculentă și aromată, datorită mirodeniilor alese cu grijă și timpului de gătire lent. Este o rețetă ușoară de preparat, perfectă pentru o cină în familie sau pentru o cină deosebită cu prietenii.
Ingrediente
- 11⁄2 kg pulpă de porc
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri miere
- 2 linguri Muștar
- 2 căței usturoi zdrobiți
- 1 lingură boia dulce
- 1 lingură oregano
- 1 lingură rozmarin uscat
- 1 lingură sare
- 1⁄2 lingură piper negru proaspăt măcinat
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 160°C. Într-un bol, amestecați uleiul de măsline, mierea, muștarul, usturoiul zdrobit, boiaua dulce, oregano, rozmarinul, sarea și piperul.
Sursa :: Youtube
Frecați amestecul de mirodenii pe toată suprafața fripturii de porc, asigurându-vă că ați acoperit-o uniform.
Sursa :: Youtube
Puneți friptura într-o tavă pentru cuptor, acoperiți cu folie de aluminiu și lăsați-o să se gătească în cuptorul preîncălzit timp de 2 ore și jumătate. Scoateți folia de aluminiu și mai lăsați friptura în cuptor pentru încă 30 de minute, sau până când suprafața este frumos rumenită și friptura este gătită în interior.
Sursa :: Youtube