Sursa :: Mythja from Canva
Fursecuri Linzer
Fantastice și tradiționale la noi în țară prăjiturile linzer, lipite între ele cu gem.
Ingrediente
- 370 g Făină simplă
- 130 g zahăr de cofetărie
- 250 g Unt
- 2 bucată gălbenușuri
- un vârf de cuțit de sare
- Coajă de lămâie
- 200 g Gem pentru umplutură
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un castron, se amestecă făina simplă cu zahărul pudră și un vârf de cuțit de sare. Faceți o gaură în centrul amestecului de făină și puneți în ea untul tăiat felii, gălbenușurile de ou și coaja de lămâie.
Procesați rapid toate ingredientele până obțineți un aluat omogen. Sfatul meu recomandat este să nu lucrați aluatul prea mult timp, pentru ca untul să nu se încălzească prea tare și apoi aluatul să nu se lipească. Înfășurați aluatul în folie de plastic și puneți-l la frigider timp de 2 ore.
Se întinde aluatul răcit într-o foaie cu o grosime de aproximativ 3 mm. Se presară ușor cu făină pentru a nu se lipi de covoraș sau de masa de rulat. Folosind o formă de tort, tăiați partea de jos și de sus a prăjiturilor.
Se așază prăjiturile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 °C timp de aproximativ 6-8 minute.
Se ung scones coapte și răcite cu gem și se leagă între ele.