PUBLICITATE

Sursa :: nalinratphi from Getty Image

Gât de porc prăjit pe ciuperci

Această rețetă de gât de porc prăjit pe ciuperci este un fel de mâncare cehă clasică pe care orice iubitor de carne și ciuperci o va îndrăgi. Carnea fragedă și suculentă, combinată cu aroma ciupercilor prăjite, reprezintă un fel de mâncare excelent pentru cinele în familie sau pentru prânzurile sociale.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 800 g Gât de porc carne de porc Adăugat la
  • 500 g Hub Adăugat la
  • 50 g Untură Adăugat la
  • 2 Cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 1 ks The Onion Adăugat la
  • 200 ml Beri Adăugat la
  • 1 Lingura Cimbru Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • Pătrunjel Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Sărați, piperați și frecați gâtul de porc cu usturoi pisat. Se lasă să se odihnească.

2. Pasul

Între timp, se curăță ciupercile și se taie în felii. Se curăță ceapa și se taie în cubulețe.

3. Pasul

Se prăjește ceapa în untură până devine aurie, se adaugă ciupercile și se prăjește până se înmoaie.

4. Pasul

Se scot ciupercile și se prăjește gâtul pe toate părțile în aceeași tigaie până când capătă o crustă crocantă.

5. Pasul

Puneți gâtul fript într-o tavă de copt, adăugați ciupercile și ceapa prăjite, cimbrul și turnați berea.

6. Pasul

Se coace acoperit în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ o oră și jumătate. În timpul coacerii, carnea poate fi stropită cu grăsime.

7. Pasul

Se servește gâtul finit cu găluște și legume fierte.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou