PUBLICITATE
Gem de afine
Gemul casnic de afine este o modalitate excelentă de a utiliza fructele de sezon. Această rețetă este simplă și rapidă.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
10
- 1 kg Afine
- 500 grame zahăr
- 1 bucată lămâie
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
60 min.
1. Pasul
Spălați afinele sub apă curgătoare și lăsați-le să se scurgă bine.
2. Pasul
Adăugați în oală afine, zahăr și sucul de la o lămâie. Lăsați-l să se înăbușe la foc mediu.
3. Pasul
În timp ce afinele sunt gătite, amestecați-le regulat și verificați pentru a nu se arde.
4. Pasul
Când amestecul este suficient de gros, îl luați de pe foc și lăsați-l să se răcească ușor.
5. Pasul
Transferați gemul finit în borcane sterilizate și închideți-le bine.
6. Pasul
Lăsați gemul să se răcească complet. Apoi depozitați-l într-un loc răcoros și întunecat.