PUBLICITATE

Gem de afine

Gemul casnic de afine este o modalitate excelentă de a utiliza fructele de sezon. Această rețetă este simplă și rapidă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10
  • 1 kg Afine Adăugat la
  • 500 grame zahăr Adăugat la
  • 1 bucată lămâie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Spălați afinele sub apă curgătoare și lăsați-le să se scurgă bine.

2. Pasul

Adăugați în oală afine, zahăr și sucul de la o lămâie. Lăsați-l să se înăbușe la foc mediu.

3. Pasul

În timp ce afinele sunt gătite, amestecați-le regulat și verificați pentru a nu se arde.

4. Pasul

Când amestecul este suficient de gros, îl luați de pe foc și lăsați-l să se răcească ușor.

5. Pasul

Transferați gemul finit în borcane sterilizate și închideți-le bine.

6. Pasul

Lăsați gemul să se răcească complet. Apoi depozitați-l într-un loc răcoros și întunecat.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou