PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay

Gem de căpșuni sănătoase de casă cu semințe de Chia

Acest gem de căpșuni și chia sănătos, simplu și delicios este îndulcit natural cu miere. Este plin de semințe de chia nutritive, necesită doar patru ingrediente și este incredibil de ușor de preparat. Această dulceață este perfectă pentru a fi întinsă pe pâine prăjită, deasupra unei clătite și chiar excelentă în fulgii de ovăz de dimineață.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 2 căni De căpșuni proaspete (se pot folosi și congelate) Adăugat la
  • 2 tbls de miere Adăugat la
  • 2 tbls De semințe de chia Adăugat la
  • 1 linguriță De suc proaspăt de lămâie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

20 min.
1. Pasul

Dacă folosiți căpșuni proaspete, spălați-le și decojiți-le, dacă folosiți căpșuni congelate nu este nevoie de pregătire. Puneți căpșunile într-o cratiță la foc mediu.

2. Pasul

Pe măsură ce fructele de pădure încep să se încălzească și încep să iasă sucul lor, zdrobiți-le cu dosul unei furculițe sau cu un piure de cartofi, până când se pulverizează, dar rămân câteva bucățele.

3. Pasul

Se amestecă semințele de chia, mierea și sucul de lămâie până când sunt bine combinate.

4. Pasul

Reduceți focul la mic și lăsați gemul să fiarbă timp de aproximativ 15 minute, amestecând din când în când pentru a nu se lipi de cratiță.

5. Pasul

După ce gemul se îngroașă, se ia cratița de pe foc și se lasă să se răcească câteva minute.

6. Pasul

Transferați gemul într-un borcan și lăsați-l să se răcească complet înainte de a-l acoperi și de a-l păstra la frigider.

7. Pasul

Dulceața se va păstra în frigider până la două săptămâni.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou