Sursa :: Pixabay
Gem de căpșuni sănătoase de casă cu semințe de Chia
Acest gem de căpșuni și chia sănătos, simplu și delicios este îndulcit natural cu miere. Este plin de semințe de chia nutritive, necesită doar patru ingrediente și este incredibil de ușor de preparat. Această dulceață este perfectă pentru a fi întinsă pe pâine prăjită, deasupra unei clătite și chiar excelentă în fulgii de ovăz de dimineață.
Ingrediente
- 2 căni De căpșuni proaspete (se pot folosi și congelate)
- 2 tbls de miere
- 2 tbls De semințe de chia
- 1 linguriță De suc proaspăt de lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Dacă folosiți căpșuni proaspete, spălați-le și decojiți-le, dacă folosiți căpșuni congelate nu este nevoie de pregătire. Puneți căpșunile într-o cratiță la foc mediu.
Pe măsură ce fructele de pădure încep să se încălzească și încep să iasă sucul lor, zdrobiți-le cu dosul unei furculițe sau cu un piure de cartofi, până când se pulverizează, dar rămân câteva bucățele.
Se amestecă semințele de chia, mierea și sucul de lămâie până când sunt bine combinate.
Reduceți focul la mic și lăsați gemul să fiarbă timp de aproximativ 15 minute, amestecând din când în când pentru a nu se lipi de cratiță.
După ce gemul se îngroașă, se ia cratița de pe foc și se lasă să se răcească câteva minute.
Transferați gemul într-un borcan și lăsați-l să se răcească complet înainte de a-l acoperi și de a-l păstra la frigider.
Dulceața se va păstra în frigider până la două săptămâni.