Gem de căpșuni
Această dulceață de căpșuni este făcută cu căpșuni proaspete, zahăr și este cu adevărat sănătoasă, deoarece nu adăugăm niciun conservant. și, după cum știm cu toții, dulceața de căpșuni este una dintre cele mai bune.
Ingrediente
- 2 kilograme de căpșuni proaspete
- 4 căni de zahăr alb
- cană suc de lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Căpșunile se curăță și se zdrobesc într-un castron larg până când se obțin 4 căni de piure de căpșuni.
Piureul se combină cu zahărul și sucul de lămâie într-o cratiță cu fundul gros; se amestecă la foc mic până se dizolvă zahărul. Creșteți flacăra la mare și aduceți amestecul în punctul de fierbere. Continuați să fierbeți, amestecând des, până când amestecul ajunge la 105 de grade Celsius.
Verificați după 10 minute - cu o lingură mică se pune gem pe o farfurie congelată și se lasă să stea timp de 1 până la 2 minute; dacă gemul ca un fel de gel, este gata. Dacă gemul este subțire se continua gătirea.
Cănd este gata se transferă in borcane sterile fierbinți și se inchid ermetic apoi se scufunda intr-un vad mare cu apă care fierbe și se lasă 10 minute în această baie, apoi se scot și se lasă la odihnit timp de 12 pănă la 24 de ore. Se păsrează in zone răcoroase, întunecate.