PUBLICITATE
Germknödel alpin cu sos de vanilie

Germknödel alpin cu sos de vanilie

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Materii prime

  • 250 g făină semi-groasă Adăugat la
  • 42 g drojdie proaspătă Adăugat la
  • 100 ml lapte Adăugat la
  • 25 g Miere Adăugat la
  • 25 g unt Adăugat la
  • 2 g sare Adăugat la
  • 1 ks ou Adăugat la
  • 15 g coajă de lămâie Adăugat la
  • 120 g Frânghii Adăugat la
  • 1 ks păstaie de vanilie Adăugat la
  • 4 ks gălbenuș Adăugat la
  • 500 ml frișcă Adăugat la
  • 80 g zahăr Adăugat la

Pentru stropire

  • 150 g semințe de mac măcinate Adăugat la
  • zahăr făină Adăugat la
  • mentă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Cu drojdie, lapte cald, miere și puțină făină, preparăm o maia. Lăsăm aproximativ 10 minute până crește.

2. Pasul

Topim untul, batem ouale, drojdia si untul impreuna cu o furculita si le turnam in amestecul de faina. Adaugam coaja de lamaie rasa si un varf de sare. Framantam manual sau cu robotul un aluat neted, care nu se lipeste de bol. Il pudram cu faina si il lasam la loc cald sa creasca, pana isi dubleaza volumul, dureaza aproximativ o ora.

3. Pasul

Aluatul dospit îl întindem și îl tăiem în 4 părți. Punem 1-2 linguri de gem pe fiecare dintre ele (putem îngroșa cu pesmet sau brânză de vaci, cu migdale dacă sunt prea lichide) și închidem bine. Lăsam să mai dospească 15 minute pe planșetă. Unsim cu unt aburitorul, pentru ca galuștele să nu se lipească. Fierbem la aburi timp de 15 - 18 minute. Atentie, galuștele se umflă mult în timpul gătirii, este necesar să le lăsați suficient spatiu în aburitor.

4. Pasul

Între timp pregătim sosul de vanilie (Cream Anglaise). Într-o tigaie turnăm smântână. Tăiem în lungime pasta de vanilie și cu vârful cuțitului scoatem semințele în smântână. Aducem la fierbere lentă și lăsăm să fiarbă timp de 2 minute.

5. Pasul

Momentan, gălbenușurile le batem cu un tel până se transformă într-o spumă fină. Le trecem prin ciur în timp ce continuăm să le batem cu o polonică de smântână fierbinte, apoi facem la fel cu o a doua polonică. Această mixtură de gălbenușuri o turnăm înapoi în cratiță cu restul de smântână, apoi o punem înapoi pe aragaz. Continuăm să o batem cu telul și încălzim până când crema se îngroașă. Nu fierbeți excesiv, lăsați doar la cald până se face. Dacă aveți un termometru de bucătărie, puteți să-l folosiți - crema ar trebui să atingă o temperatură de aproximativ 80 °C.

6. Pasul

Amestecăm macul măcinat cu zahăr vanilat.

7. Pasul

Servim găluște înăbusite în sos de vanilie și presarate cu zahăr cu mac.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou