Sursa :: lulia Cozlenco from Getty Images
Glazură de ciocolată pentru bomboane
Aș vrea să vă împărtășesc o rețetă de acoperire cu bomboane de ciocolată pe care am încercat-o nu doar de Crăciun, ci și cu alte ocazii, cum ar fi zilele de naștere și sărbătorile în familie. Această rețetă este foarte ușoară și eficientă, plus că glazura rezultată are o aromă foarte bogată de ciocolată.
Ingrediente
- 200 g Ciocolată de gătit
- 50 g Unt
- 3 Linguri Creme
- 1 Lingura miere
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, pregătiți toate ingredientele. Vă recomand să folosiți o ciocolată de bucătărie de bună calitate pentru a da glazurii aromă și crocant.
Se rupe ciocolata de gătit în bucăți mai mici și se pune într-un recipient potrivit. Eu am ales o cratiță mai mică, care este ideală pentru a topi treptat ciocolata.
Adăugați untul, smântâna și mierea la ciocolată.
Se încălzesc încet ingredientele la foc mic și se amestecă bine. Este important să nu măriți căldura pentru ca ciocolata să nu se ardă.
După ce glazura este netedă și fără cocoloașe, se ia cratița de pe foc. Lăsați glazura să se răcească puțin înainte de a o aplica pe bomboane.
Dacă vi se pare că toppingul este prea gros, puteți adăuga puțină smântână. Pe de altă parte, dacă doriți o glazură mai groasă, adăugați puțin unt.