Sursa :: Casiana Malaia's Images from Canva
Gnocchi cu sos de roșii
Gnocchi mei nu mai sunt tari și grei, ci pufoși, moi și gustoși. Cheia este cantitatea potrivită de făină și cartofi. Și, bineînțeles, sosul de roșii, fără de care nu ar fi niște gnocchi pe măsură.
Ingrediente
- 1 kg Cartof
- 300 g făină
- 1 bucată ou
- Brânză parmezan proaspăt rasă
- Sare, piper
- 100 g Unt
- Frunze de busuioc
- roșii cherry
- Brânză rasă pentru presărat
Ultimele broșuri
Procedura
Se curăță, se fierb și se pasează cartofii. Când sunt încă calzi, se adaugă făina, oul, sarea, piperul și se lasă aluatul rezultat să se odihnească cel puțin 30 de minute.
Se rulează aluatul în fâșii subțiri și se taie în bucăți mici. Apoi, cu ajutorul unei furculițe, se umflă fiecare bucată pentru a crea forma caracteristică de gnocchi.
Într-o cratiță, gătiți gnocchi în apă cu sare - aproximativ 3 minute, până când aceștia plutesc la suprafață.
Se topește untul într-o tigaie, se adaugă roșiile cherry tocate și câteva frunze de busuioc. Apoi prăjiți gnocchi fierți în acest sos.
Înainte de a servi, presărați gnocchi cu brânză proaspăt rasă.