PUBLICITATE

Sursa :: Casiana Malaia's Images from Canva

Gnocchi cu sos de roșii

Gnocchi mei nu mai sunt tari și grei, ci pufoși, moi și gustoși. Cheia este cantitatea potrivită de făină și cartofi. Și, bineînțeles, sosul de roșii, fără de care nu ar fi niște gnocchi pe măsură.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg Cartof Adăugat la
  • 300 g făină Adăugat la
  • 1 bucată ou Adăugat la
  • Brânză parmezan proaspăt rasă Adăugat la
  • Sare, piper Adăugat la
  • 100 g Unt Adăugat la
  • Frunze de busuioc Adăugat la
  • roșii cherry Adăugat la
  • Brânză rasă pentru presărat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Se curăță, se fierb și se pasează cartofii. Când sunt încă calzi, se adaugă făina, oul, sarea, piperul și se lasă aluatul rezultat să se odihnească cel puțin 30 de minute.

2. Pasul

Se rulează aluatul în fâșii subțiri și se taie în bucăți mici. Apoi, cu ajutorul unei furculițe, se umflă fiecare bucată pentru a crea forma caracteristică de gnocchi.

3. Pasul

Într-o cratiță, gătiți gnocchi în apă cu sare - aproximativ 3 minute, până când aceștia plutesc la suprafață.

4. Pasul

Se topește untul într-o tigaie, se adaugă roșiile cherry tocate și câteva frunze de busuioc. Apoi prăjiți gnocchi fierți în acest sos.

5. Pasul

Înainte de a servi, presărați gnocchi cu brânză proaspăt rasă.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou