Sursa :: Vladimir Mironov from Canva
Gnocchi cu spanac
Gnocchi cu spanac este una dintre mâncărurile mele preferate și includ în mod regulat această rețetă în meniul meu săptămânal. Nu numai că este o modalitate excelentă de a consuma niște verdețuri, dar oferă și o schimbare plăcută față de preparatele clasice cu paste.
Ingrediente
- 500 g gnocchi
- 2 Linguri Ulei de măsline
- 2 Cuișoare Usturoi
- 200 g Spanac mic
- 1⁄2 O ceașcă de Brânză parmezan rasă
- sare și piper după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, gătiți gnocchi conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
În timp ce gnocchi se gătesc, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați cățeii de usturoi și prăjiți-i până când devin fragede. Este important să aveți grijă ca usturoiul să nu se ardă, deoarece poate da mâncării un gust amar neplăcut.
Apoi adăugați spanacul mic în tigaie și lăsați-l să se înmoaie, amestecând constant. Spanacul se va micșora, așa că nu vă faceți griji dacă pare prea mult.
Odată ce spanacul este gata, gnocchi ar trebui să fie și ei fierți. Scurgeți-i și adăugați-i în tigaie împreună cu spanacul. Adăugați parmezanul ras și amestecați până când aluatul devine ușor lipicios. Gnocchi tăi cu spanac sunt acum gata!
Se gustă și se adaugă sare și piper, după caz. De obicei, eu adaug aproximativ o jumătate de linguriță de sare și un sfert de linguriță de piper, dar este o chestiune de preferințe personale.