PUBLICITATE
Gogoși cu prune
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
- 400 g Cartofi fierți
- 1 Ou
- după cum este necesar făină semi-groasă
- unt
- Prune
- tocat mărunt Nuci
- Pinch Pământ
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
35 min.
1. Pasul
Cartofii în coajă ii vom fierbe și ii vom lăsa să se răcească.
2. Pasul
Ii curățăm și le dăm pe răzătoare. Le punem într-un bol.
3. Pasul
Adăugăm un ou, sare și amestecăm bine.
4. Pasul
Începem să adăugăm făină și amestecăm aluatul cu mâinile pentru a-l uni.
5. Pasul
Facem un cilindru din aluat. Îl împărțim în 15 părți.
6. Pasul
Pentru fiecare parte, facem o turtă în care punem în centru o bucată de prună.
7. Pasul
Lipim și formăm biluțe în mâinile noastre.
8. Pasul
Punem găluște în apă clocotită și lăsăm să fiarbă. Când acestea plutesc la suprafață, lăsăm să fiarbă încă 5 minute. Amestecăm ocazional pentru a evita lipirea lor.
9. Pasul
Stoarcem și turnam untul topit peste.
10. Pasul
Presăram cu nuci, mac sau pesmet.
11. Pasul
Poftă bună!