Gogoși cu prune
Gogoși cu prune - pentru unii ca fel principal, pentru alții doar ca desert, atunci când este sezonul pentru prune 😅 La țară, totul are un gust mai casnic și mai bun, exact ca aceste gogoși făcute de bunica 😅
Ingrediente
- 3 ks cartof
- 1 lingură sare
- 2 ks ou
- 200 g făină semi-groasă
- 25 ks prună
- 1 cub brânză de vaci fină
- 100 ml frișcă
- zahăr cristal
Ultimele broșuri
Procedura
Pe 25 de grade am fiert în sifon 3 cartofi mari. Peleți și răciți, am răzuit pe o răzătoare fină. Am adăugat o linguriță de sare, un ou și aproximativ 200g de făină semi-grosieră. Adăugați făina treptat, astfel încât aluatul să nu fie prea gros, dar nici prea subțire.
Am pregătit aluatul, l-am întins pe o placă înfăinată și l-am tăiat în dreptunghiuri. Am sâmburit prunele, am pus în fiecare puțină zahăr cristal și le-am învăluit în aluat. Am fiert biluțele în apă clocotită sărată aproximativ 10 minute.
Sosul de brânză: am amestecat brânza cu ou crud, zahăr și smântână. Am scos găluțele de prune fierte direct în sosul de brânză din apa clocotită.
Gulile de prune în sos de brânză de vaci sunt delicioase, chiar dacă tatăl meu le preferă în mod tradițional cu pesmet prăjit și zahăr. 😅 Poftă bună 😋