PUBLICITATE

Sursa :: facebook:Kenyérlángos - Langalló

Lángallo

Nu am crezut niciodată că cultura mâncării de gunoi va deveni o parte din gospodăria mea, dar de când am făcut lángallo, nu mai există cale de întoarcere. Gustul unic și timpul rapid de preparare a devenit unul dintre preferatele noastre. Îmi place să frământ aluatul cu mâna, simțind cât de elastic este. Iar când îl scot din cuptor, nimic nu se compară cu mirosul de lángallo proaspăt și crocant.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g făină Adăugat la
  • 1 tasak drojdie uscată Adăugat la
  • 1 linguriță zahăr Adăugat la
  • 2 linguriță sare Adăugat la
  • 350 ml apă Adăugat la
  • 2 dl smântână acră Adăugat la
  • 200 g șuncă sau salam (sau orice fel de cârnați) Adăugat la
  • 2 gerezd usturoi Adăugat la
  • 250 g Brânză (mozzarella sau trappista) Adăugat la
  • 2 linguriță ulei de măsline Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Se amestecă făina, drojdia, zahărul și sarea într-un castron mare. În cazul în care împachetați întotdeauna făina în mâini și simțiți cum reacționează mâinile dvs. la temperatura corpului, deoarece acest lucru poate fi crucial în acest proces.

2. Pasul

Adăugați treptat apa și frământați până când obțineți un aluat omogen. S-ar putea să fie lipicios la început, dar nu disperați, merită pentru rezultatul final.

3. Pasul

Se acoperă aluatul și se lasă să se odihnească timp de 10 minute. Este important să nu vă grăbiți, deoarece aluatul are nevoie de timp pentru a ajunge la o textură frumoasă.

4. Pasul

Între timp, se rade brânza, se taie carnea și se presează usturoiul într-un castron. O să vă placă mirosurile care se vor răspândi în bucătărie.

5. Pasul

Se întinde aluatul într-o tavă mare de copt unsă. Știu din experiență personală că, dacă îi lăsați pe oaspeții dvs. să modeleze aluatul, le place foarte mult procesul.

6. Pasul

Se întinde un strat de smântână peste paste, apoi se presară usturoiul deasupra și se întinde brânza și carnea.

7. Pasul

Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute la 200 de grade, dar aveți grijă să nu se ardă.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou