Sursa :: facebook:Kenyérlángos - Langalló
Lángallo
Nu am crezut niciodată că cultura mâncării de gunoi va deveni o parte din gospodăria mea, dar de când am făcut lángallo, nu mai există cale de întoarcere. Gustul unic și timpul rapid de preparare a devenit unul dintre preferatele noastre. Îmi place să frământ aluatul cu mâna, simțind cât de elastic este. Iar când îl scot din cuptor, nimic nu se compară cu mirosul de lángallo proaspăt și crocant.
Ingrediente
- 500 g făină
- 1 tasak drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 2 linguriță sare
- 350 ml apă
- 2 dl smântână acră
- 200 g șuncă sau salam (sau orice fel de cârnați)
- 2 gerezd usturoi
- 250 g Brânză (mozzarella sau trappista)
- 2 linguriță ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Se amestecă făina, drojdia, zahărul și sarea într-un castron mare. În cazul în care împachetați întotdeauna făina în mâini și simțiți cum reacționează mâinile dvs. la temperatura corpului, deoarece acest lucru poate fi crucial în acest proces.
Adăugați treptat apa și frământați până când obțineți un aluat omogen. S-ar putea să fie lipicios la început, dar nu disperați, merită pentru rezultatul final.
Se acoperă aluatul și se lasă să se odihnească timp de 10 minute. Este important să nu vă grăbiți, deoarece aluatul are nevoie de timp pentru a ajunge la o textură frumoasă.
Între timp, se rade brânza, se taie carnea și se presează usturoiul într-un castron. O să vă placă mirosurile care se vor răspândi în bucătărie.
Se întinde aluatul într-o tavă mare de copt unsă. Știu din experiență personală că, dacă îi lăsați pe oaspeții dvs. să modeleze aluatul, le place foarte mult procesul.
Se întinde un strat de smântână peste paste, apoi se presară usturoiul deasupra și se întinde brânza și carnea.
Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute la 200 de grade, dar aveți grijă să nu se ardă.