PUBLICITATE

Sursa :: Olga Mazyarkina for iStockPhotos

Lasagna de dovleac vegetariană și delicioasă

Fiind un bucătar de lungă durată și iubitor de mâncare bună, am încercat și am pregătit multe feluri de mâncare delicioase de-a lungul anilor. Dar această lasagna cu dovleac este ceva cu totul special. Aroma caldă și pământie a dovleacului împreună cu brânza cremoasă și condimentele bogate creează o adevărată senzație de gust. Am făcut această rețetă de multe ori pentru prieteni și familie și a fost întotdeauna un succes. De aceea, sunt încântată să o împărtășesc cu voi acum.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 1 kg dovleac Adăugat la
  • 2 Tablespoon ulei de măsline Adăugat la
  • 1 amendă ceapă tăiată cubulețe Adăugat la
  • 2 tocat căței de usturoi Adăugat la
  • 500 g Roșii de fructul pasiunii Adăugat la
  • 1 Linguriță sare Adăugat la
  • 12 Linguriță piper negru măcinat Adăugat la
  • 1 Linguriță oregano uscat Adăugat la
  • 12 foi de lasagna Adăugat la
  • 500 g Brânză Ricotta Adăugat la
  • 250 g mozzarella rasă Adăugat la
  • 100 g parmezan Adăugat la
  • Busuioc proaspăt Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

80 min.
1. Pasul

Pentru rețeta de lasagna cu dovleac, preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Se decojește dovleacul și se taie în cuburi. Nu uitați să îndepărtați semințele. Am constatat că un bun decojitor de legume este cel mai bun pentru această treabă.

2. Pasul

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare și se sotează ceapa și usturoiul până se înmoaie.

3. Pasul

Se adaugă dovleacul și se prăjește până când se înmoaie. Știu din experiență că bucățile de dovleac nu trebuie să fie prea mari, altfel nu se vor găti bine.

4. Pasul

Se adaugă roșiile strecurate, sarea, piperul și oregano. Se amestecă totul bine și se fierbe la foc mic.

5. Pasul

Se pune amestecul de dovleac într-o tavă de copt, se acoperă cu un strat de lasagna și brânză ricotta. Se repetă acest proces până când se termină toate ingredientele, terminând cu un strat de brânză.

6. Pasul

La final, se presară lasagna de dovleac cu mozzarella și parmezan și se coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute, până când se rumenește și face bule. Aceste minunate arome prăjite ies la iveală deosebit de bine atunci când suprafața lasagnei este ușor rumenită.

7. Pasul

Scoateți lasagna vegetariană cu dovleac din cuptor și lăsați-o să se răcească câteva minute înainte de a o servi - astfel, lasagna va avea timp să se întărească și va fi mai ușor de tăiat. Se presară cu busuioc proaspăt înainte de servire.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou