Sursa :: rimmabondarenko from Canva
Lichior de caramel
Rețetă pentru un lichior delicios de caramel pe care îl puteți savura cu prietenii.
Ingrediente
- 1 litri vodcă
- 350 grame zahăr alb
- 1 bucată păstaie de vanilie
- 150 ml Frișcă
- 1⁄2 ro Săruri
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a pune zahărul într-o cratiță și dizolvați-l încet, la foc mic.
Când zahărul este complet dizolvat și are o culoare maro auriu frumoasă, se adaugă frișca. Se amestecă ușor.
Se taie păstaia de vanilie pe lungime și se împrăștie semințele. Împreună cu păstaia, adăugați-le în caramel. Apoi se adaugă sarea.
Apoi, când amestecul este complet omogenizat și neted, se toarnă vodca. Se amestecă totul bine și se ia de pe foc.
Se lasă să se răcească complet și apoi se toarnă în sticlă. Se închide ermetic și se păstrează într-un loc întunecos și răcoros timp de două săptămâni pentru a permite lichiorului să se maturizeze. Este important să așteptați până când caramelul s-a dizolvat complet și lichiorul a căpătat aroma finală.