PUBLICITATE

Sursa :: HandmadePictures from Getty Images

Lichior de ouă fierte

Îmi plac lichiorurile dulci, iar sărbătorile de Crăciun sunt momentul perfect pentru a le prepara.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 8 bucată gălbenușuri de ou Adăugat la
  • 1 bucată păstaie de vanilie Adăugat la
  • 500 ml Lapte integral Adăugat la
  • 200 g Zahăr Adăugat la
  • 200 ml Rom Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Mai întâi, separați gălbenușurile de albușuri și puneți-le într-un castron. Apoi se bat gălbenușurile cu zahărul până se omogenizează. Apoi, aduceți laptele la fierbere într-o cratiță cu patul răzuit de păstaie de vanilie și un vârf de cuțit de sare.

2. Pasul

Se toarnă încet laptele fiert în castronul cu gălbenușurile de ou și zahărul, amestecând constant. Acest pas este important dacă nu vreți să vă treziți cu o omletă de ouă în loc de un lichior fin.

3. Pasul

Se transferă totul în cratiță încă o dată și se încălzește la foc mic, amestecând constant, timp de aproximativ 15 minute, până când amestecul se îngroașă.

4. Pasul

Lăsați lichiorul finit să se răcească (nu este nevoie să îl treceți prin strecurătoare dacă l-ați amestecat bine). Apoi se toarnă romul, se amestecă până se combină și se toarnă într-o sticlă de sticlă. Răciți lichiorul în frigider timp de cel puțin 4 ore înainte de a-l servi.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou