:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/ry8SXaBEMMiyUY0NIP4W/fe820546a1a2ac8fdd108a442bc767.jpeg)
Sursa :: HandmadePictures from Getty Images
Lichior de ouă fierte
Îmi plac lichiorurile dulci, iar sărbătorile de Crăciun sunt momentul perfect pentru a le prepara.
Ingrediente
- 8 bucată gălbenușuri de ou
- 1 bucată păstaie de vanilie
- 500 ml Lapte integral
- 200 g Zahăr
- 200 ml Rom
- un vârf de cuțit de sare
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, separați gălbenușurile de albușuri și puneți-le într-un castron. Apoi se bat gălbenușurile cu zahărul până se omogenizează. Apoi, aduceți laptele la fierbere într-o cratiță cu patul răzuit de păstaie de vanilie și un vârf de cuțit de sare.
Se toarnă încet laptele fiert în castronul cu gălbenușurile de ou și zahărul, amestecând constant. Acest pas este important dacă nu vreți să vă treziți cu o omletă de ouă în loc de un lichior fin.
Se transferă totul în cratiță încă o dată și se încălzește la foc mic, amestecând constant, timp de aproximativ 15 minute, până când amestecul se îngroașă.
Lăsați lichiorul finit să se răcească (nu este nevoie să îl treceți prin strecurătoare dacă l-ați amestecat bine). Apoi se toarnă romul, se amestecă până se combină și se toarnă într-o sticlă de sticlă. Răciți lichiorul în frigider timp de cel puțin 4 ore înainte de a-l servi.