Sursa :: HandmadePictures from Getty Images
Lichior de zmeură
Rețetă pentru lichiorul de zmeură perfect făcut în casă.
Ingrediente
- 500 g Zmeură proaspătă
- 200 g Zahăr
- 1 litru Vodcă sau rachiu
- 1 ks păstaie de vanilie
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi trebuie să curățăm zmeura. Este foarte important ca acestea să nu conțină frunze sau alte impurități.
Puneți zmeura, zahărul și păstaia de vanilie tăiată (folosind o spatulă pentru a îndepărta semințele fine de vanilie) într-un borcan de ceramică sau de sticlă, de preferință cu capac. Acesta este un pas important, deoarece plasticul poate afecta gustul lichiorului.
Se toarnă vodcă sau alcool peste recipient. Eu prefer vodca pentru un gust mai fin de lichior.
Închideți borcanul și păstrați-l într-un loc întunecos și răcoros.
Se lasă lichiorul la infuzat timp de aproximativ o lună. Agitați ocazional în prima săptămână pentru a dizolva complet zahărul.
După ce a trecut perioada de levigare, se strecoară lichiorul printr-o sită groasă sau prin tifon și se toarnă în sticle curate. Zmeura nu se aruncă, ci poate fi folosită, de exemplu, pentru a face deserturi.