Sursa :: Freepik
Marinadă pentru piept de pui lipicios la grătar
Amestecul de arome dulci și picante, cu un pic de condimente, face minuni în a conferi puiului un gust delicios. Este minunat de versatilă, excelentă nu numai pentru puiul la grătar, ci și fantastică pentru cel prăjit sau la cuptor.
Ingrediente
- 4 bucăți De piept de pui dezosat (sau orice parte dorită)
- 1⁄2 ceașcă de miere
- 1⁄2 ceașcă De sos de soia
- 1⁄4 ceașcă De oțet de cidru de mere
- 1⁄4 ceașcă De suc de portocale
- 2 cuișoare De usturoi, tocat mărunt
- 1 linguriță De ghimbir măcinat
- 1 linguriță De fulgi de ardei iute (opțional)
- Sare și piper negru proaspăt măcinat după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un castron, amestecați mierea, sosul de soia, oțetul de mere, sucul de portocale, usturoiul tocat mărunt, ghimbirul măcinat, fulgii de ardei iute (dacă se folosesc), sarea și piperul. Aceasta va forma marinada dumneavoastră.
Puneți puiul într-o pungă cu fermoar sau într-un recipient ermetic. După ce am făcut acest lucru de multe ori, am constatat că o pungă cu fermoar ajută ca marinada să învăluie mai bine puiul.
Turnați marinada în punga sau recipientul cu pui, asigurându-vă că toate bucățile sunt bine acoperite. Închideți punga sau recipientul și puneți-l la frigider pentru cel puțin 2 ore. De-a lungul anilor, am învățat că marinarea peste noapte produce cea mai bună pătrundere a aromei.
Odată marinat, puteți frige puiul la grătar sau la cuptor. Pentru a frige la grătar, folosiți foc mediu-mare și gătiți fiecare parte timp de 6-7 minute sau până când este bine gătit. Dacă îl prăjiți, preîncălziți cuptorul la 190°C (375°F) și coaceți-l timp de 25-30 de minute sau până când puiul este bine gătit.
Ungeți puiul cu marinata rămasă pentru a da un gust suplimentar.
Se ornează cu semințe de susan sau ceapă de primăvară, dacă se dorește, și se servește.