Sursa :: papkin from Getty Images
Morcovi cu mazăre
Aceasta este rețeta care îmi vine în minte atunci când mă gândesc la bucătăria mamei mele de acasă. Morcovii cu mazăre este un fel de mâncare care a fost întotdeauna foarte popular la noi, atât ca garnitură la cină, cât și ca o masă ușoară de sine stătătoare.
Ingrediente
- 500 g morcovi
- 300 g Mazăre congelată
- 2 linguri Unt
- Sare după gust
- Piper proaspăt măcinat, după gust
- Opțional: un vârf de cuțit de zahăr
Ultimele broșuri
Procedura
Se decojesc morcovii și se taie în felii sau în posturi, după preferință.
Se spală mazărea sub jet de apă pentru a scăpa de gheață.
Într-o oală mare, se încinge untul, se aruncă morcovii și se lasă să fiarbă la foc mediu, amestecând din când în când. Aveți grijă ca morcovii să nu se ardă, pentru că acest lucru ar strica aroma preparatului.
Când morcovii încep să se înmoaie (după aproximativ 15 minute), adăugați mazărea. Înainte, însă, merită să verificați cât de bine sunt fierți morcovii - în funcție de mărimea lor, timpul poate varia ușor.
Fierbeți legumele încă aproximativ 15 minute, până când mazărea este moale, dar nu prea fiartă. Aici este important să controlați căldura și să amestecați pentru ca legumele să nu se lipească de fundul oalei.
La final, se asezonează vasul cu sare și piper proaspăt măcinat, după gust. De asemenea, puteți adăuga un vârf de cuțit de zahăr dacă vă place un gust dulce.
Se servește mâncarea finită fierbinte, ca garnitură cu carne sau ca fel de mâncare de sine stătător.