Sursa :: Freepik
Morcovi prăjiți cu miere perfectă și ușoară
Această garnitură clasică este întotdeauna un succes în casa mea.
Ingrediente
- 1 lb De morcovi
- 2 tbls de ulei de măsline
- 2 tbls de miere
- Sare după gust
- Piper negru după gust
- 2 tbls De pătrunjel proaspăt, tocat
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, preîncălziți cuptorul la 400 grade F (200 grade C). Aceasta este temperatura perfectă pentru a obține o culoare frumoasă pe morcovi și pentru a-i face fragezi.
Se decojesc morcovii și se taie uniform în bucăți de 5 cm. Dimensiunile uniforme vor asigura o gătire uniformă.
Într-un castron, combinați morcovii, uleiul de măsline, mierea, sarea și piperul. Ca un sfat, amestecați cu mâinile pentru a acoperi bine morcovii.
Întindeți uniform morcovii acoperiți pe o foaie de copt. Aveți grijă să nu aglomerați foaia de copt; trebuie să existe spațiu între bucăți pentru a obține o prăjire frumoasă și uniformă.
Prăjiți morcovii în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute, deschizând la jumătatea drumului pentru a întoarce morcovii pentru o rumenire uniformă. Ar trebui să iasă aurii și ușor caramelizați.
În cele din urmă, ornați morcovii copți cu pătrunjel proaspăt tocat pentru un strop de culoare și o aromă suplimentară.