PUBLICITATE
Nadýchaný jahodový koláč

Nadýchaný jahodový koláč

Voňavý a nadýchaný jahodový koláč, svěží po citronu a jahodách plný chuti. Aby bylo těsto vláčné se postará jogurt a o vůni se samozřejmě zaslouží jahody. Určitě můžete použít i jiné sezónní ovoce, osobně mám velmi ráda černý nebo červený rybíz a také angrešt.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10

Materii prime

  • 500 g Căpșuni Adăugat la
  • 300 g făină semi-groasă Adăugat la
  • 120 g zahăr cristal Adăugat la
  • 80 ml ulei Adăugat la
  • 200 g iaurt alb Adăugat la
  • 3 linguri suc de lămâie Adăugat la
  • 3 ou Adăugat la
  • 1 praf de copt Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la

Pentru a unge o tavă de copt

  • ulei Adăugat la
  • pesmet Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Într-un castron, puneți ouăle, zahărul, un vârf de sare și bateți cu un tel până se spumegă, aproximativ 3-4 minute. Apoi adăugați iaurtul, uleiul și sucul de lămâie. Cerneți făina împreună cu praful de copt, adăugați-o în amestecul lichid și formați un aluat mai gros.

Nadýchaný jahodový koláč - pasul de preparare 1
2. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade, ungeți forma de tort cu grăsime și presărați cu pesmet. Puneți jumătate din aluat în formă, distribuiți jumătate din căpșunile tăiate pe jumătate peste ea, adăugați restul de aluat și distribuiți restul de căpșuni cu partea tăiată în jos.

Nadýchaný jahodový koláč - pasul de preparare 1
3. Pasul

Introduceți în cuptorul preîncălzit și coaceți aproximativ 45 de minute. Spre sfârșitul coacerii, dacă este necesar, acoperiți astfel încât suprafața plăcintei să nu se ardă. Plăcinta este gata când introduceți un știft în mijlocul aluatului și îl scoateți uscat.

Nadýchaný jahodový koláč - pasul de preparare 1

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou