Nadýchaný jahodový koláč
Voňavý a nadýchaný jahodový koláč, svěží po citronu a jahodách plný chuti. Aby bylo těsto vláčné se postará jogurt a o vůni se samozřejmě zaslouží jahody. Určitě můžete použít i jiné sezónní ovoce, osobně mám velmi ráda černý nebo červený rybíz a také angrešt.
Ingrediente
Materii prime
- 500 g Căpșuni
- 300 g făină semi-groasă
- 120 g zahăr cristal
- 80 ml ulei
- 200 g iaurt alb
- 3 linguri suc de lămâie
- 3 ou
- 1 praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
Pentru a unge o tavă de copt
- ulei
- pesmet
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un castron, puneți ouăle, zahărul, un vârf de sare și bateți cu un tel până se spumegă, aproximativ 3-4 minute. Apoi adăugați iaurtul, uleiul și sucul de lămâie. Cerneți făina împreună cu praful de copt, adăugați-o în amestecul lichid și formați un aluat mai gros.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade, ungeți forma de tort cu grăsime și presărați cu pesmet. Puneți jumătate din aluat în formă, distribuiți jumătate din căpșunile tăiate pe jumătate peste ea, adăugați restul de aluat și distribuiți restul de căpșuni cu partea tăiată în jos.
Introduceți în cuptorul preîncălzit și coaceți aproximativ 45 de minute. Spre sfârșitul coacerii, dacă este necesar, acoperiți astfel încât suprafața plăcintei să nu se ardă. Plăcinta este gata când introduceți un știft în mijlocul aluatului și îl scoateți uscat.