Sursa :: Pixabay: mhburton
Omletă de brânză de capră cu ierburi proaspete
Gustul picant al brânzei de capră completează perfect ouăle pufoase și ierburile proaspete, făcând din acest fel de mâncare un deliciu bine închegat, fără a mai menționa că este nutritiv.
Ingrediente
- 4 Ouă mari
- Sare după gust
- Piper negru după gust
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 tbls unt
- 1⁄2 ceașcă Brânză de capră, fărâmițată
- 2 tbls Ierburi proaspete la alegere (de exemplu, arpagic pătrunjel cimbru)
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a sparge ouăle într-un castron. Bateți-le bine până când obțineți un amestec galben uniform. În timp ce amestecați, încorporați sarea și piperul negru. Cel mai bine este să asezonați ouăle înainte de a le întâlni în tigaie pentru o omletă condimentată uniform.
Într-o tigaie antiaderentă potrivită pentru omletă (cu un diametru de aproximativ 20 cm este bună), încălziți uleiul de măsline și untul la foc mediu. Uleiul de măsline împiedică untul să se ardă, între timp, untul adaugă o aromă plăcută.
După ce tigaia este încinsă și untul s-a topit, se toarnă amestecul de ouă în tigaie. Se lasă să se gătească nestingherit până când începe să se închege pe margini, de obicei durează aproximativ 2-3 minute. Răbdarea este cheia în această etapă.
Când omleta începe să se închege, împrăștiați uniform brânza de capră fărâmițată peste jumătate din omletă. Nu o supraîncărcați pentru a menține structura omletei.
Acum, începeți să ridicați marginea omletei cu o spatulă și pliați-o pe jumătate. Gătiți pentru încă un minut sau până când brânza începe să se topească. Dacă preferați omleta mai gătită, acoperiți tigaia pentru acest pas.
Se termină cu un strop de ierburi proaspete chiar înainte de servire. Ierburile adaugă o notă vibrantă la omleta bogată.