Sursa :: Gambar Suriy from Canva
Orez copt în cuptor
Orezul copt în cuptor este un fel de mâncare delicioasă și nepretențioasă. Este ideal ca fel principal sau ca garnitură bogată. Orezul fiert se amestecă cu sos, legume și carne, iar după ce se condimentează se coace la cuptor până când devine auriu.
Ingrediente
- 200 g Orez Basmati
- 500 ml Bulion de legume
- 2 Linguri Ulei de măsline
- 1 ks The Onion
- 2 Cuișoare Usturoi
- sare și piper după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Clătiți orezul sub apă rece și lăsați-l să se scurgă.
Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul.
Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță și se prăjește ceapa și usturoiul timp de aproximativ 5 minute.
Se adaugă orezul și se amestecă bine amestecul pentru a acoperi orezul cu ulei.
Se transferă totul într-o tavă de copt și se toarnă bulionul de legume fierbinte. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine.
Se acoperă vasul cu folie de aluminiu și se introduce în cuptor pentru 30 de minute.
Când timpul a expirat, scoateți vasul din cuptor și lăsați-l să stea încă 10 minute.