Sursa :: Pixabay: Catkin
Pâine de casă din cartofi
Acesta este un rețetă simplă de pâine de cartofi pe care o puteți prepara acasă.
Ingrediente
- 500 g făină simplă specială
- 2 ks Cartofi
- 1 ks Drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță Sare
- 2 linguri ulei
- 250 ml Apă caldă
Ultimele broșuri
Procedura
Fierbem cartofii în apă sărată. Când sunt gata, scurgem apa și pișăm cartofii în piure. Lăsăm să se răcească.
Într-un castron amestecăm făina, drojdia, zahărul și sarea. Apoi adăugăm uleiul, piureul de cartofi răcit și apa caldă. Amestecăm mixul până când devine neted și elastic.
Adesea lăsăm aluatul la dospit într-un loc cald sub un prosop timp de două ore, sau până când își dublează volumul.
Apoi punem aluatul pe o tablă acoperită cu făină și formăm pâine. O punem pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Putem să o presărăm cu semințe de susan sau fulgi și facem tăieturi ușoare cu cuțitul deasupra.
Coacem la o temperatură de 180 °C timp de 40-50 de minute. Pâinea ar trebui să fie de culoare aurie și ar trebui să auziți un sunet gol când bateți pe ea.
După coacere, lăsăm pâinea să se răcească pe grătar.