PUBLICITATE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/z_uhTiNTeJ4l4VDDhNT-/4e8dae6f5e5df83995a79eb39a4e17.jpeg)
Sursa :: Pixabay: Couleur
Pâine de casă
O pâine de casă gustoasă și parfumată pe care o puteți pregăti acasă.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
1
- 500 g făină autogresată
- 320 ml apă
- 10 g Drojdie uscată
- 10 g Sare
- 10 g zahăr
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
180 min.
1. Pasul
Pregătirea drojdiei: Puneți drojdia, zahărul și puțină apă caldă într-un castron mic. Amestecați și lăsați să crească timp de 15 minute.
2. Pasul
Pregătirea aluatului: Adăugați făină și sare într-un castron mare. Adăugați drojdie și restul de apă. Amestecați și frământați aluatul până devine neted.
3. Pasul
Fermentare: Acoperiți vasul cu un prosop și lăsați aluatul să dospească într-un loc cald timp de aproximativ 2 ore, sau până când volumul aluatului se dublează.
4. Pasul
Coacere: Încălziți cuptorul la 220°C. Treceți aluatul pe o tavă mântuită cu hârtie de copt și lăsați să se coacă aproximativ 30 de minute, sau până când pâinea este frumos aurie.