Sursa :: ArtStudio Images from Canva
Panglică de aluat de arțar cu arțar cu nuci pecan
Ușor de făcut și incredibil de gustos, împletitură de foitaj cu arțar și nuci pecan este un desert pe care l-am făcut de multe ori pentru cei dragi mie. Parfumat cu caramel, gustul amărui al nucilor pecan și lejeritatea foii de foitaj îl fac greu de rezistat.
Ingrediente
- 1 ambalare produse de patiserie pufoasă
- 1⁄2 ochelari Nuci Pecan
- 1⁄2 ochelari sirop de arțar
- 1 bucată Ou
- 2 linguri unt
- 2 linguri zahăr
- 1⁄2 lingurițe Scorțișoară
- vârf de sare
Ultimele broșuri
Procedura
Încep prin a preîncălzi cuptorul la 190ºC. Albirea nucilor pecan este o modalitate ușoară de a le accentua aroma, așa că le întind pe o tavă de copt și le pun în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 5 minute. După aceea, nucile sunt gata pentru alte pregătiri.
Între timp, topesc untul într-o cratiță și adaug siropul de arțar, zahărul, scorțișoara și un vârf de cuțit de sare. Gătesc totul împreună la foc mediu până când zahărul s-a dizolvat și ingredientele sunt combinate.
Apoi întind aluatul pufos pe o planșetă presărată cu făină și îl întind ușor. Am întins peste ea sosul rezultat, lăsând o margine de aproximativ 1 cm.
Am presărat nuci pecan pe aluat, l-am împăturit în jumătate și l-am tăiat alternativ pe ambele părți pentru a forma o împletitură.
Când transfer împletitura pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, am grijă să-i păstrez forma. Pentru a da strălucire și o culoare aurie împletiturii, o pensulez cu ou bătut.
Pun împletitura în cuptor și o coc la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, până când devine aurie.