PUBLICITATE

Sursa :: ArtStudio Images from Canva

Panglică de aluat de arțar cu arțar cu nuci pecan

Ușor de făcut și incredibil de gustos, împletitură de foitaj cu arțar și nuci pecan este un desert pe care l-am făcut de multe ori pentru cei dragi mie. Parfumat cu caramel, gustul amărui al nucilor pecan și lejeritatea foii de foitaj îl fac greu de rezistat.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 ambalare produse de patiserie pufoasă Adăugat la
  • 12 ochelari Nuci Pecan Adăugat la
  • 12 ochelari sirop de arțar Adăugat la
  • 1 bucată Ou Adăugat la
  • 2 linguri unt Adăugat la
  • 2 linguri zahăr Adăugat la
  • 12 lingurițe Scorțișoară Adăugat la
  • vârf de sare Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Încep prin a preîncălzi cuptorul la 190ºC. Albirea nucilor pecan este o modalitate ușoară de a le accentua aroma, așa că le întind pe o tavă de copt și le pun în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 5 minute. După aceea, nucile sunt gata pentru alte pregătiri.

2. Pasul

Între timp, topesc untul într-o cratiță și adaug siropul de arțar, zahărul, scorțișoara și un vârf de cuțit de sare. Gătesc totul împreună la foc mediu până când zahărul s-a dizolvat și ingredientele sunt combinate.

3. Pasul

Apoi întind aluatul pufos pe o planșetă presărată cu făină și îl întind ușor. Am întins peste ea sosul rezultat, lăsând o margine de aproximativ 1 cm.

4. Pasul

Am presărat nuci pecan pe aluat, l-am împăturit în jumătate și l-am tăiat alternativ pe ambele părți pentru a forma o împletitură.

5. Pasul

Când transfer împletitura pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, am grijă să-i păstrez forma. Pentru a da strălucire și o culoare aurie împletiturii, o pensulez cu ou bătut.

6. Pasul

Pun împletitura în cuptor și o coc la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, până când devine aurie.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou