Sursa :: Pixabay
Paste cremoase cu usturoi și ciuperci pentru cină
Satisfaceți-vă pofta de paste cu acest fel de mâncare rapidă și ușoară de paste cu usturoi și ciuperci. Luxuriant de bogat, cremos și infuzat cu usturoi aromat și ciuperci proaspete, acest fel de mâncare este perfect pentru o masă reconfortantă la mijlocul săptămânii. Cu siguranță va fi un succes pentru întreaga familie!
Ingrediente
- 350 gms Din pastele tale preferate
- 250 gms Ciuperci albe proaspete, tăiate felii
- 2 tbls ulei de măsline
- 4 cuișoare Usturoi, tocat mărunt
- 1 ceașcă Smântână tare
- Sare și piper negru proaspăt măcinat după gust
- 1⁄2 ceașcă Brânză parmezan proaspăt rasă
- Pătrunjel proaspăt, pentru garnisit
Ultimele broșuri
Procedura
Fierbeți pastele într-o oală cu apă clocotită cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al-dente. Se scurg și se pun deoparte.
În timp ce pastele se gătesc, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ciupercile tăiate felii și gătiți-le până se rumenesc, aproximativ 5-8 minute.
Adăugați usturoiul tocat în ciuperci și mai gătiți încă 1-2 minute, până când se fragmentează.
Se reduce focul și se toarnă smântâna în tigaie. Amestecați amestecul și aduceți-l la fierbere. Se asezonează cu sare și piper.
Adăugați parmezanul proaspăt ras în sos, amestecând până când sosul devine cremos.
Adăugați pastele scurse în tigaie și amestecați-le până când pastele sunt bine acoperite de sos.
Se servesc pastele calde, ornate cu pătrunjel proaspăt și cu parmezan suplimentar, dacă se dorește.