Sursa :: littleclie from Getty Images
Paste cu somon afumat și sos de smântână
Această rețetă de paste cu somon afumat și sos de smântână este una dintre preferatele mele. O pregătesc destul de des pentru că este foarte gustoasă, rapidă și comod de preparat. Somonul adaugă savoare și nutriție preparatului, în timp ce sosul cremos adaugă o consistență cremoasă care completează perfect pastele.
Ingrediente
- 250 g Paste
- 200 g Somon afumat
- 2 cuișoare Usturoi
- 200 ml Cremă de gătit
- ulei
- sare și piper negru
- Ierburi pentru presărat
Ultimele broșuri
Procedura
Se fierb pastele în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Vă recomand să adăugați puțin ulei și sare în apa clocotită pentru ca pastele să nu se lipească.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă usturoiul tocat fin.
După un timp, adăugați somonul afumat tăiat în fâșii subțiri. Somonul trebuie să fie rumenit doar pentru scurt timp, la foc mediu, pentru a nu se usca.
Apoi se toarnă smântâna în tigaie, se condimentează după gust și se lasă să dea în clocot.
În cele din urmă, adăugați pastele fierte și scurse și amestecați totul bine.
La final, puteți orna vasul cu pătrunjel sau ierburi aromatice și serviți.