Sursa :: luchezar from Getty Images Signature
Paste cu sos de cremă de roșii
Pastele cu sos de roșii și cremă sunt preferatele mele. Prepararea este foarte simplă.
Ingrediente
- 400 g Paste
- 4 ks Roșii
- 2 ks The Onion
- 3 cuișoare Usturoi
- 200 ml Cremă de gătit
- ulei de măsline
- Sare, piper negru proaspăt măcinat
- Ierburi aromatice după gust (busuioc, oregano)
- Brânză rasă pentru servire
Ultimele broșuri
Procedura
Se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul. Scurgeți roșiile și tăiați-le în cuburi. Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță. Adăugați ceapa și usturoiul și sotați-le până se înmoaie.
Adăugați roșiile tocate, sarea, piperul și ierburile aromatice și lăsați-le să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute. Roșiile trebuie să se înmoaie complet și să formeze o bază uniformă pentru sosul cu ceapă.
Între timp, fierbeți pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Eu am tendința de a găti pastele cu un minut mai puțin decât scrie pe ambalaj, astfel încât să fie al dente.
Adăugați crema de gătit la amestecul de roșii și amestecați. Dacă sosul este prea gros, puteți adăuga puțină apă de la fierberea pastelor.
Se amestecă pastele fierte cu sosul și se lasă să fiarbă puțin pentru a combina aromele. Se presară cu cașcaval ras înainte de servire.