Sursa :: ildipapp from Canva
Paste cu ton și roșii
Rețetă pentru paste fusilli cu ton și roșii, potrivită pentru un prânz sau o cină de weekend.
Ingrediente
- 200 grame Paste
- 2 cutii de conserve Ton în saramură
- 2 ks Roșii
- 4 cuișoare Usturoi
- ulei de măsline
- sare și piper negru
- Brânză pentru presărat
Ultimele broșuri
Procedura
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se spală roșiile, se îndepărtează tulpinile și se taie în bucăți mici.
Se curăță și se toacă fin usturoiul.
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie, se adaugă usturoiul și se sotează timp de aproximativ 1 minut.
Apoi se adaugă roșiile în tigaie și se lasă să fiarbă timp de 5 minute.
Apoi se adaugă tonul fără saramură, se amestecă și se lasă să fiarbă la foc mic încă 2 minute.
Se condimentează cu sare și piper și se amestecă totul.
Scurgeți pastele finite și adăugați-le în tigaie împreună cu tonul și roșiile.
Se amestecă totul și se lasă să fiarbă puțin pentru a combina aromele.
La final, se garnisesc pastele cu ton și roșii cu brânză rasă și se servesc.