Sursa :: kivoart from Getty Images
Paste penne pomodoro
Rețetă pentru paste gustoase alla penne pomodoro cu sos de roșii.
Ingrediente
- 400 g Paste penne
- 2 Linguri Ulei de măsline
- 4 Cuișoare Usturoi
- 1 Lingura Fulgi de ardei iute (opțional)
- 1 ks O foaie mare de roșii de mărime medie
- 1 hrst Busuioc proaspăt
- sare și piper după gust
- Brânză parmezan pentru ras
Ultimele broșuri
Procedura
Se fierbe apa într-o oală, se sărează și se adaugă pastele. Fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj până când sunt al dente. Asigurați-vă că pastele sunt ușor tari - acestea vor continua să se gătească în sos.
Între timp, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați usturoiul tocat și fulgii de ardei iute. Eu îi adaug pe aceștia pentru o aventură ușor picantă, dar dacă nu sunteți un fan al aromelor picante, îi puteți omite.
După ce usturoiul devine auriu, adăugați roșiile tocate și prăjiți-le până se înmoaie. Se asezonează totul cu sare și piper. Lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15 minute.
Scurgeți pastele finite (dar lăsați puțină apă deoparte pentru o eventuală subțiere a sosului mai târziu) și adăugați-le în tigaie împreună cu roșiile. Uneori adaug o lingură de apă pentru paste pentru a ajuta sosul să îmbrace mai bine pastele.
La final, se adaugă busuiocul proaspăt și se amestecă ușor.
Eu servesc pastele Penne Pomodoro direct din tigaie, presărate cu parmezan proaspăt ras și ornate cu mai multe frunze de busuioc.