Sursa :: Rimma_Bondarenko for Getty Images
Paste vegetariene de dovleac
Toamna înseamnă întotdeauna timp de dovleac pentru mine! Îmi place să inventez mâncăruri delicioase din această pulpă suculentă. În timpul meu de dovleac, crearea acestor paste a fost punctul culminant. Astăzi vă arăt rețeta mea preferată pe care am făcut-o de nenumărate ori: Paste cu dovleac .
Ingrediente
- 500 g Paste (fussili sau penne merg foarte bine)
- 1 dimensiune medie Dovleac Hokkaido
- 3 Tablespoon ulei de măsline
- 300 g Creme fraiche sau smântână
- sare și piper
- nucșoară
- 1 Mână plină parmezan
- 2 căței de usturoi
- 1 Mână plină Oregano proaspăt
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru rețeta de paste cu dovleac, mai întâi spălați dovleacul, tăiați-l în două și scoateți semințele. Mie îmi place să folosesc dovlecei Hokkaido, deoarece au o coajă comestibilă și nu trebuie să îi decojiți.
Se taie dovleacul în cuburi mici. Puteți varia aici, în funcție de faptul dacă vă place mai mult \bissiness\ în paste sau dacă doriți să fie mai cremos.
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
În timp ce se fierb pastele, prăjiți cubulețele de dovleac într-o tigaie mare cu ulei de măsline și usturoi pisat. Odată ce dovleacul este moale (după aproximativ 10 minute), adăugați smântână sau crème fraiche și salvie.
Se condimentează cu sare, piper și nucșoară proaspăt rasă. Mie îmi place întotdeauna să adaug un pic mai multă nucșoară, rotunjește gustul pastelor cu dovleac.
Adăugați pastele scurse în tigaie și amestecați totul bine. Dacă vă place să fie deosebit de cremos, puteți adăuga o parte din apa de la paste. Asta face minuni!
Se presară cu parmezan și oregano și se servește imediat. O rețetă vegetariană delicioasă de toamnă !