Sursa :: Langan from Canva
Pește în aluat de clătite
O rețetă pentru un fel de mâncare delicioasă de pește în aluat de clătite pe care întreaga noastră familie se bucură.
Ingrediente
- 4 fileuri De pește
- 1 sticlă Făinuri
- 1 Ou
- 1 sticlă Lapte
- sare și piper după gust
- 2 linguri Ulei
- Lingură de unt
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, trebuie să pregătim aluatul pentru clătite. Tocmai cel pe care îl folosim pentru a face clătite tradiționale. Într-un castron, combinăm făina, oul și laptele și amestecăm până când aluatul este omogen. La final, adăugați un vârf de cuțit de sare și piper.
Așezați fileurile de pește pe o planșetă de tăiat și uscați-le ușor. Acesta este un pas important, deoarece permite aluatului să adere mai bine la pește.
Sărați și piperați ușor fiecare pește pe ambele părți. Aveți grijă să nu sareți prea mult - nu uitați că și aluatul este ușor condimentat.
Apoi se înmoaie fiecare fileu în aluatul de clătite. Asigurați-vă că tot peștele este bine acoperit cu aluat.
Într-o tigaie, se încinge untul cu uleiul. Odată încins, se pune peștele și se prăjește până când devine auriu pe ambele părți.
După ce peștele este prăjit, puneți-l deoparte pe un prosop de hârtie pentru a scăpa de excesul de grăsime.