Sursa :: Pixabay: vandenhoff
Piept de pui cu strat pentru Crăciun
Un fel de mâncare de Crăciun cu adevărat festiv, totuși ușor de preparat pe care întreaga familie îl va adora. Armonia gusturilor, suculența pieptului de pui și prepararea confortabilă a mâncării straturilor face ca această rețetă să fie centrul mesei de Crăciun.
Ingrediente
Strat de carne
- 600 g File de pui
- 1 a atins tk sare
Strat de brânză
- 200 g Cașcaval ras trappista
- 200 g cremă de brânză
- 2 Lingură smântână acră
- 2 Lingură Verde de patrunjel
Strat de legume
- 1 db Ceapă mare
- 2 db Ardei mare
- 2 db roșii
- 1 tk sare
- 1 tk piper negru măcinat
Ultimele broșuri
Procedura
Batem pieptul de pui, îl sărăm și îl punem deoparte.
Preparăm stratul de brânză. Combinați brânza cremă, brânza rasă, smântâna și pătrunjelul.
Pentru stratul de legume, tăiem ceapa, ardeii și roșiile în bucăți mici, apoi le sărăm și le piperăm.
Compunere: să punem un strat de carne pe fundul vasului termorezistent, apoi un strat de cremă de brânză, și în final amestecul de legume. Repetăm stratificarea până când ingredientele se termină.
Acoperiți cu folie de aluminiu și coaceți la 200 de grade timp de 40 de minute.
Îndepărtează folia și coaceți pentru încă 20 de minute, sau până când partea de sus devine auriu.