Pierogi cu brânză umplute cu căpșuni și zmeură, cu topping de pesmet prăjit și spumă de căpșuni
Pierogi cu brânză umplute cu căpșuni și zmeură, cu topping de pesmet prăjit și spumă de căpșuni
Ingrediente
Pentru galuste
- 250 g Brânză de vaci moale
- 1 ks ou
- 50 g griș
- sare
- Căpșuni
- zmeură
Pe răzătoare
- 50 g Pesmet
- 2 linguri Unt
- 2 linguri Zahăr după gust
Pentru spuma de căpșuni
- 200 g De căpșuni proaspete
- 2 linguri Zahăr
- 1 linguri Suc de lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
1. Pregătirea aluatului pentru găluște:
1. Amestecați brânză de vaci, ouă, făină, gris și sare într-un bol până obțineți un aluat neted. Dacă pregătiți aluatul în aer liber, puteți aduce toate ingredientele deja măsurate în recipiente închise ermetic.
Lăsați aluatul să se odihnească aproximativ 10 minute.
2. Umplerea și formarea gălăuțelor:
1. Formați mici plăcinte din aluat, introduceți în fiecare câte un bucățel de brânză și zmeură și închideți-le cu grijă. Puteți efectua acești pași pe o suprafață plată și curată sau pe o bucată de lemn.
2. Formeaza cu aceste tartine umplute niste bile de chifle.
3. Gătirea găluștelor pe foc:
1. Umpleți cazanul cu apă și agățați-l deasupra focului sau așezați-l pe grătar.
2. Când apa începe să fiarbă, puneți găluște în ea. Fierbeți-le până când vin la suprafață (aproximativ 5-7 minute).
3. După gătire, scoateți cu grijă bilele și lăsați-le să se scurgă.
4. Pregătirea pesmetului în tigaie:
1. Topiți untul direct pe foc într-o tigaie.
2. Adăugați pesmetul și amestecați până când devine auriu. La final, adăugați zahărul și amestecați.
5. Pregătirea spumei de căpșuni:
1. Zdrobim căpșunile cu zahăr și suc de lămâie până se transformă într-un piure. Și aducem la fierbere.
6. Servire:
Înveliți găluștele finisate în pesmet prăjit.
2. Aranjați knödelurile pe o farfurie sau talpă de lemn și decorați-le cu spumă de căpșuni.
Serviți imediat, cât timp găluștele sunt încă calde.
Veți savura acest desert cu aer proaspăt și un foc sâsâind, ceea ce îi va da mâncării o atmosferă specială.