Sursa :: razmarinka from Getty Images
Piure de conopidă
Rețetă pentru piure de conopidă, care este potrivită ca o garnitură pentru felul principal.
Ingrediente
- 1 bucată conopidă mare
- 2 cuișoare Usturoi
- 50 ml Cremă de gătit
- 2 ro Unt
- Sare și piper negru după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Se curăță conopida și se împarte în buchețele. Într-o cratiță, se aduce apa la fierbere, se condimentează cu sare și se adaugă conopida. Se fierbe timp de aproximativ 15 minute sau până când conopida este fragedă. Eu testez întotdeauna cu o furculiță - dacă conopida este moale, o scot din apă.
Se curăță și se zdrobește usturoiul. Se amestecă smântâna cu untul și usturoiul într-o cratiță mică, se lasă să fiarbă puțin și apoi se dă deoparte.
Scurgeți conopida moale și puneți-o într-un blender cu sosul de smântână. Amestecați până când obțineți un piure omogen. Mie îmi place ca piureul meu să aibă o consistență moale și netedă, așa că îl mixez destul de mult timp.
Se condimentează după gust cu sare și piper negru.