Sursa :: Pixabay: congerdesign
Piure de sfeclă roșie
Piureul de sfeclă roșie este un fel de mâncare vegetarian simplu, dar sățios. Sfecla roșie este componenta principală, care nu doar că este delicioasă, dar este și foarte sănătoasă. Este o alegere ideală dacă ești în căutarea unui fel de mâncare ce poate fi preparat cu ușurință și care este bogat în vitamine.
Ingrediente
- 4 db sfeclă roșie
- 1 lingură cu fantă sare
- 1 lingură cu fantă Vin
- 60 ml Smântână tare
- 1 lingură cu un robinet unt
- 2 db Cățel de usturoi
Ultimele broșuri
Procedura
Pregătim sfecla: o spălăm bine, apoi o punem într-o tavă termorezistentă.
Coacem sfecla la 180°C aproximativ o oră, sau până când sfecla se înmoaie.
Lăsăm sfecla să se răcească, apoi o curățăm și o tăiem în bucăți mai mici.
Punem bucățile de sfeclă într-un blender sau un robot de bucătărie, adăugăm untul, smântâna, sarea, piperul și usturoiul.
Amestecăm ingredientele până devin netede și cremoase.
Servim cald, putem presăra deasupra puțin pătrunjel proaspăt sau busuioc, dacă dorim.