PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: congerdesign

Piure de sfeclă roșie

Piureul de sfeclă roșie este un fel de mâncare vegetarian simplu, dar sățios. Sfecla roșie este componenta principală, care nu doar că este delicioasă, dar este și foarte sănătoasă. Este o alegere ideală dacă ești în căutarea unui fel de mâncare ce poate fi preparat cu ușurință și care este bogat în vitamine.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 db sfeclă roșie Adăugat la
  • 1 lingură cu fantă sare Adăugat la
  • 1 lingură cu fantă Vin Adăugat la
  • 60 ml Smântână tare Adăugat la
  • 1 lingură cu un robinet unt Adăugat la
  • 2 db Cățel de usturoi Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Pregătim sfecla: o spălăm bine, apoi o punem într-o tavă termorezistentă.

2. Pasul

Coacem sfecla la 180°C aproximativ o oră, sau până când sfecla se înmoaie.

3. Pasul

Lăsăm sfecla să se răcească, apoi o curățăm și o tăiem în bucăți mai mici.

4. Pasul

Punem bucățile de sfeclă într-un blender sau un robot de bucătărie, adăugăm untul, smântâna, sarea, piperul și usturoiul.

5. Pasul

Amestecăm ingredientele până devin netede și cremoase.

6. Pasul

Servim cald, putem presăra deasupra puțin pătrunjel proaspăt sau busuioc, dacă dorim.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou