Plăcintă cu budincă și coacăze
Îmi place să folosesc coacăze în plăcinte, deoarece nu ne plac prea mult de unul singur și nu ajungem să le mâncăm în timpul sezonului. Dacă aveți multe, încercați această plăcintă pe o tablă, completată cu budincă de ciocolată. De asemenea, este interesant să se adauge grâu în aluat
Ingrediente
- 150 g griș
- 200 ml Lapte
- 3 ks ouă
- 30 g Xylitol sau alt îndulcitor
- 25 g Proteina sau îndulcitor
- 50 g Faina de spelta neteda
- 1 Articolul Praf de copt
- 1⁄2 pachete Puding de ciocolată
- 200 ml lapte
- coacăze
Ultimele broșuri
Procedura
Turnăm lapte peste gris și lăsăm să stea aproximativ 15 minute.
Batem gălbenușurile cu îndulcitor. Adăugăm grișul amestecat cu lapte. În continuare, incorporăm făina cu proteine și praful de copt. La final, amestecăm spuma bătută din albușuri. Turnăm aluatul pregătit pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Gătim budinca în lapte și o îndulcim după gust.
Pe topul drumului punem grămezi de budincă gătită și la final coacăze. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute.